TR EN

ARTİZANAL ÜRÜNLER DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY319 ARTİZANAL ÜRÜNLER 5 3 3 5

DERS BİLGİLERİ

Dersin Öğretim Dili : Türkçe
Dersin Düzeyi LİSANS, TYY: + 6.Düzey, EQF-LLL: 6.Düzey, QF-EHEA: 1.Düzey
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli -
Dersin Koordinatörü Doç.Dr. HAKAN ÖZCAN
Dersi Veren Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi
Ders Ön Koşulu Yok

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı, öğrencilere el yapımı mutfak ürünleri üretmek hakkında alt yapı sağlamak ve bunun olumlu yönlerini göstermektir.
İçerik: Bu dersin içeriği, gıda inançları, gelenekleri, artizanal ürünlerin yapımı ve işlenmesidir.

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Öğrenciler el yapımı üretimin temellerini bilirler.
Öğrenciler artizanal ürünlerin sektördeki değerini gözlemlerler.
Öğrenciler artizanal ürünlere yönelik özgün fikirler üretirler.
Öğrenciler artizanal ürünler ile ilgili trendleri tartışırler.

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür İnceleme, Okuma GIDA TRENDLERİ VE GLOBAL LEZZETLER Soru-Cevap, Tartışma
2 Literatür İnceleme, Okuma GIDA İNANÇLARI VE RİTÜELLERİ Soru-Cevap, Tartışma
3 Literatür İnceleme, Okuma BÖLGESEL LEZZET ALGILARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER Soru-Cevap, Tartışma
4 Literatür İnceleme, Okuma ANADOLU YEMEK TARİHİ 1 Soru-Cevap, Tartışma
5 Literatür İnceleme, Okuma ANADOLU YEMEK TARİHİ 2 Soru-Cevap, Tartışma
6 Literatür İnceleme, Okuma YEMEK DİZAYNI VE RENK BİLİMİ Soru-Cevap, Tartışma
7 Literatür İnceleme, Okuma SUNUM TEKNİKLERİ Soru-Cevap, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür İnceleme, Okuma GIDA TEMİNİ VE YÖNETİMİ Soru-Cevap, Tartışma
10 Literatür İnceleme, Okuma ARTİZANAL EKMEK İŞLEMECİLİĞİ Soru-Cevap, Tartışma
11 Literatür İnceleme, Okuma BOTANİK VE ATA TOHUMLARI İŞLEMECİLİĞİ Soru-Cevap, Tartışma
12 Literatür İnceleme, Okuma FERMENTE ÜRÜN YAPIMLARI Soru-Cevap, Tartışma
13 Literatür İnceleme, Okuma İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ Soru-Cevap, Tartışma
14 Literatür İnceleme, Okuma PROJE TESLİM VE SUNUM Soru-Cevap, Tartışma
15 Literatür İnceleme, Okuma PROEJETESLİM VE SUNUM Soru-Cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -

KAYNAKLAR

Brennan, T. (2005). Artisanal Cooking: A Chef Shares His Passion for Handcrafting Great Meals at Home.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Yarıyıl İçi Yapılan Çalışmaların Ölçme ve Değerlendirmesi Etkinlik Sayısı Katkı Yüzdesi Açıklama
(0) Etkisiz (1) En Düşük (2) Düşük (3) Orta (4) İyi (5) Çok İyi
0 1 2 3 4 5

DERSİN PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARINA KATKISI

KNOWLEDGE
Theoretical
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Define basic concepts related with banking, insurance and finance.
0
2
Relates the theoretical and practical knowledge in the field to economics, business, law, statistics, accounting and marketing
0
KNOWLEDGE
Factual
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Relate banking and insurance applications to financial theories, mathematical and statistical methods.
0
2
Relate the information and facts in the field with other social sciences such as law, sociology, philosophy and history.
0
SKILLS
Cognitive
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Explain the planning and implementation process in banking and insurance transactions.
0
2
Provide solutions for the problems encountered in banking and insurance transactions.
0
SKILLS
Practical
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Use theoretical and practical knowledge in the field of banking and insurance transactions.
0
2
By analyzing economic data accurately, manage savings and portfolio investments to minimize financial risks.
0
OCCUPATIONAL
Autonomy & Responsibility
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
He/She works as a leader or a team member in a teamwork from the planning of the banking transactions to the implementation and performs the task assigned to them within the team.
0
OCCUPATIONAL
Learning to Learn
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Gain the basic knowledge necessary for the planning process of banking and insurance activities and human resources performance management.
0
2
Use the computer programs related with field in banking and insurance transactions.
0
OCCUPATIONAL
Communication & Social
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Cooperate to bring innovative ideas to the stakeholders in the sector using banking insurance-related databases, information and communication technologies.
0
2
Research on scientific, sectoral developments and innovations related to the field with lifelong learning as a principle.
2
OCCUPATIONAL
Occupational and/or Vocational
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Analyze financial data related to his / her field.
0
2
Apply knowledge and skills related to his / her field by taking into account his legal, social and ethical responsibilities.
2

DERSİN İŞ YÜKÜ VE AKTS KREDİSİ

Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri İş Yükü
Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri Etkinlik(hafta sayısı) Süresi(saat sayısı) Toplam İş Yükü
Ders 14 3 42
Derse Ön Hazırlık ve Ders Sonrası Pekiştirme 14 3 42
Arazi Çalışması 0 0 0
Grup Çalışması / Ödevi 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Okuma 0 0 0
Ödev 0 0 0
Proje Hazırlama 0 0 0
Seminer 0 0 0
Staj 0 0 0
Teknik Gezi 0 0 0
Web Tab. Öğrenme 0 0 0
Uygulama 0 0 0
Yerinde Uygulama 0 0 0
Mesleki Faaliyet 0 0 0
Sosyal Faaliyet 0 0 0
Tez Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Rapor Yazma 0 0 0
Final Sınavı 1 3 3
Final Sınavı Hazırlığı 8 3 24
Ara Sınav 1 3 3
Ara Sınav Hazırlığı 6 3 18
Kısa Sınav 0 0 0
Kısa Sınav Hazırlığı 0 0 0
TOPLAM 44 0 132
Genel Toplam 132
Toplam İş Yükü / 25.5 5,2
Dersin AKTS(ECTS) Kredisi 5,0