TR EN

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP104 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ 2 4 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Gıda ve mikrobiyoloji ilişkisi Anlatım, soru cevap, uygulama
2 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Mikroorganizmaların bulaşma kaynakları Anlatım, soru cevap, uygulama
3 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Mikrobiyal gelişmenin özellikleri Anlatım, soru cevap, uygulama
4 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Gıdalarda mikroorganizma gelişmesine etki eden faktörler Anlatım, soru cevap, uygulama
5 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Gıdalarda bulunan önemli bakteriler ve özellikleri Anlatım, soru cevap, uygulama
6 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Gıdalarda bulunan önemli küfler, mayalar ve özellikleri Anlatım, soru cevap, uygulama
7 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Gıda bileşenlerinin mikrobiyal metabolizması, mikrobiyolojik analizleri Anlatım, soru cevap, uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Hayvansal ürünlerin mikrobiyolojisi ve tipik bozulmalar Anlatım, soru cevap, uygulama
10 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Bitkisel ürünler, içecekler, sıvı tatlandırıcılar, şekerlemeler, sosların mikrobiyolojisi ve tipik bozulmalar Anlatım, soru cevap, uygulama
11 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Çeşitli fermente gıdaların, konservelerin mikrobiyolojisi ve tipik bozulmalar Anlatım, soru cevap, uygulama
12 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar Anlatım, soru cevap, uygulama
13 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Mikroorganizmaların bulaşmasının kontrolü: Temizlik, sanitasyon, dezenfeksiyon ve fiziksel yöntemler Anlatım, soru cevap, uygulama
14 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Mikroorganizmaların bulaşmasının kontrolü: Isıl işlemlere, düşük sıcaklık, su aktivitesi ve pH uygulamaları Anlatım, soru cevap, uygulama
15 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Mikroorganizmaların bulaşmasının kontrolü: Modifiye atmosfer, vakum paketleme, antimikrobiyal ajanlar, ışınlama, yeni proses teknikleri ve engel kavramı Anlatım, soru cevap, uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -