TR EN

GASTRONOMİ UYGULAMALARI II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY226 GASTRONOMİ UYGULAMALARI II 4 6 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Boiling Pişirme Uygulama
2 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Sulu Pişirme Teknikleri Uygulama
3 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Kağıtta (Inpopilette) ve Tuzda Pişirme Teknikleri Uygulama
4 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Yağda Pişirme Teknikleri I (confit) Uygulama
5 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Yağda Pişirme Teknikleri II (frying ve shallow fry) Uygulama
6 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Kuru Isı Pişirme Teknikleri I (poelle ve saute) Uygulama
7 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Kuru Isı Pişirme Teknikleri II (saute) Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Fırında Pişirme Teknikleri (roast) Uygulama
10 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Izgara (grilling) Tekniği ile Yemek Hazırlama Uygulama
11 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Yahni (stew) Tekniği ile Yemek Hazırlama Uygulama
12 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Brasie Tekniği ile Yemek Hazırlama Uygulama
13 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Asit Uygulayarak Pişirme Tekniği ile Yemek Hazırlama Uygulama
14 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Dumanlama (smoke) Tekniği ile Yemek Hazırlama Uygulama
15 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Ders tekrarı Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -