TR EN

ARTİZANAL ÜRÜNLER DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY319 ARTİZANAL ÜRÜNLER 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - GIDA TRENDLERİ VE GLOBAL LEZZETLER -
2 - GIDA İNANÇLARI VE RİTÜELLERİ -
3 - BÖLGESEL LEZZET ALGILARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER -
4 - ANADOLU YEMEK TARİHİ 1 -
5 - ANADOLU YEMEK TARİHİ 2 -
6 - YEMEK DİZAYNI VE RENK BİLİMİ -
7 - SUNUM TEKNİKLERİ -
8 - ARA SINAV -
9 - GIDA TEMİNİ VE YÖNETİMİ -
10 - ARTİZANAL EKMEK İŞLEMECİLİĞİ -
11 - BOTANİK VE ATA TOHUMLARI İŞLEMECİLİĞİ -
12 - FERMENTE ÜRÜN YAPIMLARI -
13 - İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ -
14 - PROJE TESLİM VE SUNUM -
15 - PROEJETESLİM VE SUNUM -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -