TR EN

VEJATERYAN MUTFAĞI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY430 VEJATERYAN MUTFAĞI 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Vejetaryen beslenmenin tanımı ve nedenleri -
2 - Vejetaryen yemeklerde kullanılan malzemeler -
3 - Vejetaryen beslenme çeşitleri -
4 - Vejetaryen beslenmede vitamin dengesi -
5 - Vejetaryen beslenmede hayvansal gıdaların ikamesi -
6 - Vejetaryen beslenmenin sağlık üzerine etkisi -
7 - Vejetaryen beslenmeyi tercih eden dahiler -
8 - ARA SINAV -
9 - Vejetaryen beslenmede dinlerin etkisi -
10 - Vejetaryen beslenmede standardizasyon -
11 - Vejetaryen restoranlar -
12 - Asya mutfağında vejetaryen beslenme -
13 - Yöresel ürünlerde vejetaryen özellikler -
14 - Vejetaryen beslenmede yemek reçeteleri -
15 - Dünya genelinde vejetaryen beslenme -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -