İLERİ KURGU TEKNİKLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

THY331 İLERİ KURGU TEKNİKLERİ 5 4 2 5

1 - Tanışma. Dersin içerik ve yönteminin anlatılması; kullanılacak araç ve gereçlerin tanıtılması. Anlatım Tekniği
2 Kitap Okuma Görüntünün oluşması ile birlikte kurgunun tarihsel gelişimi. Kurgunun temel ilkeleri, terimleri ve kavramlarının açıklanması. Kurgu kuramlarının oluşumu ve bu kuramların uygulamalarda incelenmesi. Anlatım Tekniği (Kurgunun kavramsal ve kuramsal gelişmelerinin görsel örneklerle birlikte sunulması.)
3 Kitap Okuma Profesyonel görüntü formatları ve bu formatların kurguda kullanımı. Anlatım Tekniği (Kameraların kayıt araçları ve formatları hakkında örneklerin sunulması.)
4 Kitap Okuma Kurgu Programları giriş. Programın teknik özelliklerinin aktarılması. Kısayolların öğrenimi. Anlatım Tekniği, Bireysel Çalışmalar (Adobe Promiere Pro kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.)
5 Kitap Okuma Temel Kurgu tekniklerinin öğrenimi: Kaba kurgu uygulaması Anlatım Tekniği, Bireysel Çalışmalar (Adobe Promiere Pro kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.)
6 Öğrenci ödev hazırlama İleri kurgu tekniklerinin öğrenimi: Offline/online kurgu nedir? XML, EDL, Multi-Camera, batch capture, clip, offline clip, timecode, reel name nedir? Anlatım Tekniği, Bireysel Çalışmalar (Adobe Promiere Pro kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.)
7 Öğrenci ödev hazırlama Kurguda Estetik kurallar. Anlatım Tekniği, Bireysel Çalışmalar (Adobe Promiere Pro kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.)
9 Öğrenci ödev hazırlama Görüntü ve ses efektleri Anlatım Tekniği, Bireysel Çalışmalar (Adobe Promiere Pro kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.)
10 Öğrenci ödev hazırlama Renk Düzenlemesi Anlatım Tekniği, Bireysel Çalışmalar (Adobe Promiere Pro kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.)
11 Öğrenci ödev hazırlama Başlıklar, yazılar ve yazı efektlerinin etkili kullanımı Anlatım Tekniği, Bireysel Çalışmalar (Adobe Promiere Pro kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.)
12 Öğrenci ödev hazırlama Uygulama Profesyonel örnek işler analiz edilecek ve tartışılacak.
13 Öğrenci ödev hazırlama Uygulama Profesyonel örnek işler analiz edilecek ve tartışılacak.
14 Öğrenci ödev hazırlama Uygulama Öğrenci çalışmaları incelenecek.
15 Öğrenci ödev hazırlama Uygulama Öğrenci çalışmaları incelenecek.