TR EN

GASTRONOMİ UYGULAMALARI I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY227 GASTRONOMİ UYGULAMALARI I 3 6 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Temel sos yapımları, özellikleri ve kullanım şekilleri Uygulama
2 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Temel soslardan türeyen soslar ve özellikleri Uygulama
3 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Temel sos yapımları, özellikleri ve kullanım şekilleri Uygulama
4 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Temel soslardan türeyen soslar ve özellikleri Uygulama
5 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Temel çorba yapımları ve özellikleri Uygulama
6 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Bitkisel ve hayvansal yağların özellikleri, mutfaktaki kullanım alanları ve işlenmesi Uygulama
7 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Kkırmızı etin tanımı, özellikleri ve yapısı Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Kırmızı etin bölümleri,kullanımları ve pişirlmesi Uygulama
10 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Süt ve süt ürünleri Uygulama
11 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Yumurtanın özellikleri, pişirme teknikleri ve mutfaktaki kullanım alanları Uygulama
12 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Kanatlı kümes hayvanlarının yapısı - işlenmesi - pişirilmesi Uygulama
13 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Balıkların yapısı - işlenmesi - pişirilmesi Uygulama
14 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Kabuklu deniz ürünlerinin yapısı işlenmesi ve pişirilmesi Uygulama
15 Tarif Araştırma, Kaynak İnceleme Sakatat tanımı-bölünmesi ve işlenmesi/pişirilmesi Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -