Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GKP104 | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | 2 | 4 | 3 | 5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Gıda mikrobiyolojisi alanına ait kavramları tanır. |
Mikroorganizmaların gıdalara bulaşma kaynaklarını hakkında bilgi sahibi olur. |
Gıdalarda bulunan bozulma yapan ya da patojen mikroorganizmaları sınıflandırır. |
Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların gelişimi etkileyen faktörleri bilir. |
Gıda gruplarında bozulma tiplerini ve nedenlerini açıklar. |
Gıdalarda mikroorganizma gelişiminin kontrolü için geliştirilen yöntemleri bilir. |
Temel gıda mikrobiyolojisi analizlerini uygular. |