ET VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GKP205 |
ET VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
3 |
2 |
2 |
3 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Kasın ete dönüşümü basamaklarını sıralar. |
Etin kalitesine etki eden faktörleri tanır. |
Et muhafaza yöntemlerinin temel prensiplerini kavrar. |
Et endüstrisinde hijyen uygulamalarını değişik açılardan değerlendirir. |
Çeşitli et ürünlerinin muhafaza şartlarını dizayn eder. |