TR EN

ET VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP205 ET VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ 3 2 2 3

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Kasın ete dönüşümü basamaklarını sıralar.
Etin kalitesine etki eden faktörleri tanır.
Et muhafaza yöntemlerinin temel prensiplerini kavrar.
Et endüstrisinde hijyen uygulamalarını değişik açılardan değerlendirir.
Çeşitli et ürünlerinin muhafaza şartlarını dizayn eder.