DÜNYA MUTFAĞI VE UYGULAMALARI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GSY320 |
DÜNYA MUTFAĞI VE UYGULAMALARI |
6 |
4 |
2 |
7 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Avrupa'nın önde gelen mutfak anlayışları hakkında rapor yazar. |
Kuzey, Güney ve Orta Amerika mutfak özelliklerine uygun reçeteler geliştirir. |
Dünya mutfaklarına özgü temel yiyecek hazırlama ilkelerini birbirleriyle kombinler. |
Özellikleri ya da reçeteleri verilen dünya yemeklerinin hangi mutfak kültürüne ait olduğunu seçer. |