GASTROTURİZM DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GSY420 |
GASTROTURİZM |
5 |
3 |
3 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Gastronomi ile turizm iş birliği hakkında bağlantılar kurar. |
Turizmin gastronomi kültürü üzerindeki harekete geçirici etkilerini değerlendirir. |
Gastronomi turizminin önemi, gastronomi rotaları, gastronomik kimliğin genel özellikleri üzerine tartışır. |
Yiyecek, kültür ve turizm ilişkisi üzerine hipotezler ortaya koyar. |