MUTFAKTA 3D-STEREOKİMYA DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GSY429 |
MUTFAKTA 3D-STEREOKİMYA |
5 |
3 |
3 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Stereo kimya ile ilgili temel kavramları uygular. |
Moleküllerin farklı uzaysal dizilişinin tat, koku ve toksik etkisi üzerine rolünü sınıflandırır. |
Yeme ve içme ile ilgili farklı lezzet ve koku algılarını Türk ve Dünya mutfağı ile farklı coğrafi bölgelere göre tartışır. |
Stereokimya bilgilerini gıda kalite kontrolü amaçlı kullanır. |