| Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
|---|---|---|---|---|---|
| GSY418 | NÜTRİSYONEL GENETİK | 6 | 3 | 3 | 5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
|---|
| Genetik faktörlerin beslenme ile ilişkisini yorumlayabilecektir. |
| Genetik ve diyet ilişkisini açıklar. |
| Beslenmeye bağlı genetik faktörleri ilişkilendirir. |
| Besin alerjisi, kolesterol düzeyi, kan şekeri gibi kişilere bağlı farklılık gösteren parametrelerin genetik alt yapısını açıklar. |
| Hastalıklara bağlı gen ekspresyonunu çözümleyecek yolları tartışır. |