FOOD DESIGN AND SENSORY ANALYSIS DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GAS224 |
FOOD DESIGN AND SENSORY ANALYSIS |
4 |
3 |
3 |
6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Farklı formülasyonlarla hazırlanan gıdaların duyusal özelliklerindeki farklılıkları ortaya koyar. |
Yeni ürün geliştirmede uygun gıda formülasyonlarını seçerken duyusal analiz uygular. |
Duyusal analiz sonuçlarını karşılaştırarak gıda formülasyonlarını geliştirir. |
Reçetede sorunu çözmek için gıdaların kalite özelliklerini kullanarak formülasyonu revize eder. |