RADYO VE TELEVİZYON YAPIMCILIĞINA GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

RTP105 RADYO VE TELEVİZYON YAPIMCILIĞINA GİRİŞ 1 3 3 4

Amaç: Bu ders ile, televizyonda ve radyoda yapım- yönetim sürecinin tüm basamaklarının ve kavramlarının (kurgu, ışık, ses, renk vb.) temel düzeyde öğretilmesi amaçlanmaktadır.
İçerik: Bu dersin içeriğini; Radyonun işlevleri ve Radyoda Program türleri, Radyo yayın sistemleri, Program Yapım Aşamaları, Program Öneri Formu Hazırlama, radyo çalışanlarının görev tanımları, Radyoda Çalışan Kişiler ve Görev Tanımları, Dinleyici Araştırmaları, Televizyon programlarında hazırlık süreci, Televizyonda çalışan kişiler ve görev tanımları, Kamera Türleri ve Açılar, Filtreler, Çekim Ölçekleri, Işık ve Aydınlatma, Mekan Türleri, Makyaj, Dekor ve Kostüm, Tv'de Ses: Ses ve Müzik Çeşitleri, Mikrofon Türleri, Kurgu ve Kurguda Geçişler, Görüntü Kompozisyonu konuları oluşturmaktadır.