İletişim Tasarımı Bölümü günümüz teknolojilerini tasarım ile buluşturarak; analitik düşünebilen, belirlenen hedefe uygun ürün ortaya koyabilen, sorumluluk duygusu gelişmiş, ekip çalışmasına uyumlu, dünyayı takip eden, iletişim, dijital medya ve reklam alanlarında sürdürülebilir ve interaktif tasarımlar üretebilen tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Teknolojinin hızla ilerlediği ve yaşamın her alanında varlığını hissettirdiği günümüzde, teknoloji ve estetiğin bir araya geldiği iletişim tasarımı mezunları için kamu ve özel sektörde oldukça geniş iş imkanları vardır. Masaüstü yayıncılık yapan gazete, dergi ve yayınevleri, dijital yayıncılık yapan mecralar, tasarım ajansları, oyun platformları, televizyonlar, sinema sektörü, internetin var olduğu her alan, kamu kurumları ve daha  onlarca sektör iyi yetişmiş uzman iletişim tasarımcılarına kariyer imkanı sunmaktadır.

Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü içindeki programlara yatay geçiş yapılabilmektedir.

Bölümümüze dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler.