Ulusal ve uluslararası işgücü piyasalarında,  sahip olduğu akademik, sosyal ve mesleki yetenekleri vasıtasıyla rakipleri arasından sıyrılabilen bireyler yetiştirmek Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü’nün birincil amacıdır. Bu amaç doğrultusunda şekillendirilen programın Sürdürülebilir Stratejik Yönetim teması sayesinde uluslararası işletme ve ticaret alanında birikimli, hızlı ve doğru yöntemlerle problem çözebilen, etik değerlere ve sosyal sorumluluk bilincine sahip, uluslararası girişimciler, yöneticiler ve uzmanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü mezunları özel ve kamu kurumları olmak üzere ulusal ve uluslararası arenada kendilerine kariyer yapma olanağı bulabilirler. Oldukça geniş çalışma ağına sahip olan  Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü mezunları, öğrenim süreçleri boyunca edindikleri yüksek kazanımları ile orta ve üst düzey yönetici, icra direktörü, dış ticaret uzmanı, yatırım ve risk yöneticisi, finans uzmanı gibi unvanlarla görev alınabileceği gibi, bireysel işletmesini kurarak yatırımcı veya sermayedar gibi niteliklere de sahip olabilirler. Ayrıca akademik olarak da kariyer yapma olanağına sahiptirler.

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Bölümümüze Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır.