Ekonomi ve Finans bölümünün amacı, gerek özel, gerekse kamu kesiminin her düzeyde yönetici gereksinimini karşılamak üzere; sürekli gelişen, değişen küresel iş yaşamının dinamik yapısına uyum sağlayabilecek, oluşan fırsatları ve tehditleri öngörerek yönetebilecek, ekonomi ve finans donanımına sahip, sürdürülebilir çevre ve etik hassasiyete haiz nitelikli liderler yetiştirmektir.

Ekonomi ve Finans bölümü mezunları kamu ve özel kesiminde başta bankalar ve finans piyasası kurumlarında olmak üzere, tüm sektörlerde yönetici, uzman, müfettiş, mali müşavir gibi karar alıcı ve denetleyici pozisyonlarda görev alabilmektedirler. Bunların yanında mezunlarımız, yüksek lisans ve doktora düzeyi programlara devam ederek, akademik kariyerini devam ettirme olanaklarına sahiptir.

Üniversitemiz ön lisans lisans programlarina “Yükseköğretim Kurumlarinda Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasinda Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arasi Kredi Transferi Yapilmasi Esaslarina İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Meslek yüksekokullari mezunlari, ilgili yönetmelikteki koşullari sağlamalari halinde dört yillik lisans eğitimine devam edebilmektedir.