TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Ekonomi ve Finans bölümünün amacı, gerek özel, gerekse kamu kesiminin her düzeyde yönetici gereksinimini karşılamak üzere; sürekli gelişen, değişen küresel iş yaşamının dinamik yapısına uyum sağlayabilecek, oluşan fırsatları ve tehditleri öngörerek yönetebilecek, ekonomi ve finans donanımına sahip, sürdürülebilir çevre ve etik hassasiyete haiz nitelikli liderler yetiştirmektir.

Programın Hedefi

Ekonomi ve Finans bölümünün temel hedefleri, ekonomi ve finans alanlarında gerekli analiz becerilerine sahip, bilimsel literatürü ve güncel gelişmeleri takip edebilen, hızla doğru ve akılcı karar alıp uygulayabilen, dinamik çalışma hayatına uyum sağlayıp verimli çalışabilen, bütüncül bir bakış açısına, sürdürülebilir bir çevre bilincine ve etik değerlere sahip, sorgulayan, eleştiren, fikir ve çözüm üretebilen, girişimci, özgüveni gelişmiş nitelikli yönetici ve liderler yetiştirmektir.

Kariyer Olanakları

Ekonomi ve Finans bölümü mezunları kamu ve özel kesiminde başta bankalar ve finans piyasası kurumlarında olmak üzere, tüm sektörlerde yönetici, uzman, müfettiş, mali müşavir gibi karar alıcı ve denetleyici pozisyonlarda görev alabilmektedirler. Bunların yanında mezunlarımız, yüksek lisans ve doktora düzeyi programlara devam ederek, akademik kariyerini devam ettirme olanaklarına sahiptir.

Çalışma Alanları

Mezunlarimizin, lisans öğrenimleri boyunca aldiklari eğitimin getirisi olarak elde ettikleri bilgi birikimi ile ulusal ve/veya uluslararasi alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmeleri hedeflenmiştir. Bölümden mezun olan öğrencilerimiz, kamu ve özel kuruluşlarda yer alan bütün işletmeler ile özellikle bankalar başta olmak üzere tüm ekonomi ve finans piyasalarinda, uzman yardimcisi, uzman, yönetici ve yönetici yardimcisi unvanlari ile istihdam edilebilirler.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Üniversitemiz Önlisans ve lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Meslek yüksekokulları mezunları, ilgili yönetmelikteki koşulları sağlamaları halinde dört yıllık lisans eğitimine devam edebilmektedir.