Ekonomi ve Finans bölümünün amacı, gerek özel, gerekse kamu kesiminin her düzeyde yönetici gereksinimini karşılamak üzere; sürekli gelişen, değişen küresel iş yaşamının dinamik yapısına uyum sağlayabilecek, oluşan fırsatları ve tehditleri öngörerek yönetebilecek, ekonomi ve finans donanımına sahip, sürdürülebilir çevre ve etik hassasiyete haiz nitelikli liderler yetiştirmektir.

Ekonomi ve Finans bölümü mezunları kamu ve özel kesiminde başta bankalar ve finans piyasası kurumlarında olmak üzere, tüm sektörlerde yönetici, uzman, müfettiş, mali müşavir gibi karar alıcı ve denetleyici pozisyonlarda görev alabilmektedirler. Bunların yanında mezunlarımız, yüksek lisans ve doktora düzeyi programlara devam ederek, akademik kariyerini devam ettirme olanaklarına sahiptir.

Üniversitemiz Önlisans ve lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Meslek yüksekokulları mezunları, ilgili yönetmelikteki koşulları sağlamaları halinde dört yıllık lisans eğitimine devam edebilmektedir.