Bölümün amacı, öğrencilerine uluslararası ticaret, lojistik, yönetim ve organizasyon, ithalat ve ihracat yönetimi, işletme, Türkiye’de ihracat politikaları, pazarlama ilkeleri, makro ekonomi ve mikro ekonomi, risk yönetimi, Türk sermaye piyasaları ve BİST, diplomasi, uluslararası taşımacılık, ticaret, iş ve sosyal güvenlik hukuku gibi alanlarda bilgi ve beceriler kazandırmaktır.

Uluslararası Ticaret bölümünden mezun olan öğrenciler, başta dış ticaret yapan firmalar olmak üzere tüm kamu ve özel sektör kurumlarında çalışma olanaklarına sahip olurlar. Bakanlıklar, sosyal kuruluşlar, danışmanlık şirketleri ve diğer yurtdışı ve yurtiçinden özel kurumlar gibi çok çeşitli sektörlerde endüstriyel ilişkiler ve sosyal işler uzmanı, pazarlamacı, organizasyon sorumlusu, orta ve üst düzey yönetici, danışman, yönetici asistanı, uzman yardımcısı, finans sorumlusu gibi unvanlarla çalışabilmektedirler.

Uluslararası Ticaret bölümü, önlisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Uluslararası Ticaret bölümüne Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde  yüzde 50 burslu okuma imkanına sahip olurlar.