ALGORİTMA ANALİZİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

YZM201 ALGORİTMA ANALİZİ 3 4 3 5

1. Bu dersi alan öğrenciler; 1Algoritma verimliliği ve önemini kavrama 2. Algoritmaların ve programların en kötü, en iyi ve ortalama durumlardaki zaman ve yer kaplama yeterliliğini analiz etme 3. Çeşitli problem çözme teknikleri ve uygulamalarının tartışılması 4. Algoritma yaklaşımı kullanmanın sebeplerinin anlaşılması ve gerekli bilginin gösterilmesi 5. Belirsiz ve zor problemlerin farkındalığının edinilmesi, NP-kesin problemler, benzer teorik kavramlar ve yaklaşım geliştirme 6. Bir mühendislik problemi için bir algoritma ve programlama çözümü tasarlayabilme.