TR EN

GIDA ATÖLYESİ UYGULAMALARI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
YSD304 GIDA ATÖLYESİ UYGULAMALARI 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür taraması Gıda Sektöründe Yeni/İnovatif Ürün Geliştirme Süreci Anlatım
2 Literatür taraması İnstant Gıda Üretimi Anlatım
3 Literatür taraması Uzayda Gıda Teknolojisi Anlatım
4 Literatür taraması GDO’lu Gıdalar Anlatım
5 Literatür taraması Helal Gıda Anlatım
6 Literatür taraması Sürdürülebilir Gıda Atık Yönetimi Anlatım
7 Literatür taraması Nörogastronomi Anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Mikroorganizmaların Lezzete Katkısı Anlatım/Uygulama
10 Literatür taraması Çay Teknolojisi ve Duyusal Değerlendirme Anlatım/Uygulama
11 Literatür taraması 3D Yazıcı ile Gıda Üretimi Anlatım
12 Literatür taraması Alkolsüz İçecek Uygulaması Anlatım/Uygulama
13 Literatür taraması Fonksiyonel Gıdalar Anlatım
14 Literatür taraması Gıda ve Elitizm Anlatım
15 Literatür taraması Sosyal İletişim Araçlarının Diyet Kritiği Anlatım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -