TR EN

GIDA ATÖLYESİ UYGULAMALARI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
YSD304 GIDA ATÖLYESİ UYGULAMALARI 5 3 3 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Öğrenciler yeni ürün geliştirme hakkında bilgi edinir.
Öğrenciler malzeme bilgisi - gıda tasarımı hakkında yorum yapabilecek yetkinlikte olur.
Öğrenciler helal gıda ve GDO’lu gıdalar hakkında bilgi edinir.
Öğrenciler 3D gıda üretimi ile kavramları açıklar.
Öğrenciler yaparak öğrenme becerisine sahip olurlar.
Öğrenciler gıdalar kapsamında çevre ve gıda sektöründeki gelişmelerin bilincine salip olurlar
Öğrenciler sürdürülebilir atık yönetimi ile ilgili katkı sağlayabilecek bilgiye sahip olurlar.
Öğrenciler akademi ve endüstri arasında gıda ile ilgili köprüler kurabilecek düzeyde bilgiye sahip olurlar.