MEKAN, ZAMAN VE TASARIM / TASARIM UZMANLIK DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

UAT304 MEKAN, ZAMAN VE TASARIM / TASARIM UZMANLIK 5 3 3 5

Amaç: Dersin öncelikli amacı öğrencilerin ‘mekân’ bilgisi kazanması, mekânı zamanın ötesinde düşünüp geniş bir çerçeveden ele alarak geleceğin mekanları hakkında düşünüp, fikir üretmelerdir. Dersin bir diğer amacı da öğrenciye düşüncelerle tasarladıkları mekanların temsil yöntemlerini kazandırmaktır.
İçerik: Ders kapsamında mekân kavramı öncelikle okumalara ve kısa filmlere odaklanarak öğrenciye kazandırılmayı amaçlamaktır. • Günümüzdeki mekanlar sınıfta interaktif katılımla tartışılıp pekiştirilir. • Sınıf içi uygulamalara geçilerek, seçilen bir kitaptaki bir mekân her öğrencinin hayal gücü ile şekillenerek yazılı ve sözlü olarak öğrenciler tarafından sınıfta sunulur. • ‘Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir’ mottosuyla sürekli değişmekte olan davranış biçimleri ve aynı zamanda gelişmekte olan teknoloji girdileri ile, öğrenciler tasarlamış oldukları mekanların 50 yıl sonra ve 100 yıl sonra nasıl kullanılacağını, neye dönüşebileceğini tasarlanır. • Film izlenceleri ve ek okumalar eşliğinde devam eden dersin sonunda öğrenciler tasarımlarının günümüzde kullanımı ve gelecekte kullanımı üzerine herhangi bir temsil yöntemiyle (poster/kolaj/kısa film/maket) sözlü sunumu yapma becerisine sahip olur.