Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün amacı Türk ve Dünya mutfak sanatlarının tüm inceliklerini en iyi şekilde bilen, sanatsal duyarlılığa sahip, ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek düzeyde geleceğin söz sahibi, başarılı ve lider şeflerini, yöneticilerini ve alanında uzman bireyleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları kamu ve özel kuruluşlar olmak üzere pek çok sektörde çalışma olanağına sahiptir. Ağırlıklı olarak beş yıldızlı otel mutfaklarında çalışma imkanına sahip olan mezunlarımız; yiyecek-içecek işletmeleri, kurumların mutfakları, kruvaziyer seyahat organize eden gemiler, catering şirketleri gibi pek çok işletmede gastronomi uzmanı, yönetici, şef, şef yardımcısı, kısım şefi, pastane şefi gibi pozisyonlarda istihdam edebilirler. Ayrıca mezunlarımız akademik olarak kariyer yapmak istediklerinde akademisyen olarak da görev alabilirler.

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Bölümümüze Dikey Geçiş ile kaydolmak isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından üniversitemize yerleştirilirler. Meslek yüksekokulu mezunları da ilgili yönetmelikteki koşulları sağlamaları halinde dört yıllık lisans eğitimlerine devam edebilmektedirler.