Sosyal hizmet, sosyal adalet ve sosyal refahın sağlanması adına toplumda bulunan dezavantajlı gruplar olan kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar ile toplumun en küçük yapı taşı olan aileden başlayarak tüm toplumun sosyal sorunlarına çözüm üretme misyonuna sahip bir meslek ve disiplindir. Bu bağlamda toplumda sosyal sorunların ortadan kaldırılması ve toplum refahının sağlanması adına sosyal projelerin yapılmasını konu alır. Sosyal Hizmet Bölümü  Avcılar bölgesinde olup, bu bölgede ortaya çıkan göç ve buna ilişkin sosyal sorunlar yaşayan bireylere, ailelere ve topluma gerekli hizmet uygulamalarını gerçekleştirerek, alanında teorik ve uygulamalı olarak uzmanlaşmış sosyal hizmet uzmanlarını yetiştirmek amacıyla eğitim ve öğretim programı uygulamaktadır.

Sosyal Hizmet bölümü öğrencileri, sosyal hizmet uzmanı olarak mezun olmaktadır. Mezunlarımız toplum  için sosyal adaletin ve sosyal refahın gelişimine katkıda bulunabilecek hemen tüm sektörlerde çalışabilmektedir. Mezunlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı araştırma ve rehberlik merkezleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, eşitlik ve insan hakları için çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları,  İŞKUR, SSK, DPT gibi kurumlar,  engelli bakım ve rehabilitasyon merkezleri, çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları, özel ve devlete ait huzurevleri gibi sayısı artabilecek kuruluşlarda Sosyal Hizmet Uzmanı olarak çalışabilirler.

Sosyal Hizmet bölümü, önlisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Sosyal Hizmet bölümüne dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde yüzde 50 burslu okuma imkânına sahip olurlar.