TR EN

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP104 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ 2 4 3 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Gıda mikrobiyolojisi alanına ait kavramları tanır.
Mikroorganizmaların gıdalara bulaşma kaynaklarını hakkında bilgi sahibi olur.
Gıdalarda bulunan bozulma yapan ya da patojen mikroorganizmaları sınıflandırır.
Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların gelişimi etkileyen faktörleri bilir.
Gıda gruplarında bozulma tiplerini ve nedenlerini açıklar.
Gıdalarda mikroorganizma gelişiminin kontrolü için geliştirilen yöntemleri bilir.
Temel gıda mikrobiyolojisi analizlerini uygular.