TR EN

GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDA MEVZUATI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP110 GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDA MEVZUATI 2 2 2 3

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Tanışma ve gıda güvenliğine giriş Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Gıda güvenliği Anlatım, Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Gıdalarda bulunan kontaminantlar-Mikrobiyal Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Gıdalarda bulunan kontaminantlar-Kimyasal Anlatım, Soru-Cevap
5 Literatür araştırması Gıdalarda bulunan kontaminantlar-Kimyasal-Fiziksel Anlatım, Soru-Cevap
6 Literatür araştırması Gıda kontrolü ve mevzuatına giriş Anlatım, Soru-Cevap
7 Literatür araştırması Türkiye’de gıda kodeksi ve gıda kontrolü Anlatım, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Gıda kontrol örgütleri ve gıda güvenliğindeki rolleri Anlatım, Soru-Cevap
10 Literatür araştırması Gıda mevzuatı-ön gereksinim programları Anlatım, Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Gıda mevzuatı-ön gereksinim programları Anlatım, Soru-Cevap
12 Literatür araştırması Gıda kalite yönetim sistemleri-ISO Anlatım, Soru-Cevap
13 Literatür araştırması ISO 22000 (HACCP) Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Anlatım, Soru-Cevap
14 Literatür araştırması ISO 22000 (HACCP) Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Anlatım, Soru-Cevap
15 Literatür araştırması ISO 22000 (HACCP) Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -