TR EN

GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP106 GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI 2 3 3 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Gıdalarda bulunan makro ve mikro bileşenlerin kimyasal yapısını, sınıflandırılmasını ve özelliklerini bilir.
Gıdaların işlenmesi ve üretimi sırasında oluşan kimyasal ve biyokimyasal değişimleri öğrenir ve yorumlar.
Gıdalarda ortaya çıkan olumlu veya olumsuz değişimlerin kontrol mekanizmasını bilir.
Enzimlerin gıda endüstrisinde kullanım alanlarını bilir.
Gıdalarda bulunan doğal lezzet ve renk bileşiklerini bilir.
Gıdalarda bulunan mineral ve vitaminlerin yapısını ve zenginleştirme amacı ile sanayide kullanım alanlarını bilir.
Gıda katkı maddeleri hakkında bilgi sahibi olur.