TR EN

AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP204 AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ 4 2 2 4

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Ambalajların gıdaları korumada fonksiyonunun, gerekliliğinin ve öneminin farkına varır.
Ambalajların gıdaların raf ömrüne olan etkisini anlar.
Gıda Ambalaj Malzemelerini ve özelliklerini detaylı olarak tanır.
Gıdaya göre en uygun ambalajın seçilmesinde dikkat edilmesi gereken kriterleri öğrenerek uygular.