AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GKP204 |
AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ |
4 |
2 |
2 |
4 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Ambalajların gıdaları korumada fonksiyonunun, gerekliliğinin ve öneminin farkına varır. |
Ambalajların gıdaların raf ömrüne olan etkisini anlar. |
Gıda Ambalaj Malzemelerini ve özelliklerini detaylı olarak tanır. |
Gıdaya göre en uygun ambalajın seçilmesinde dikkat edilmesi gereken kriterleri öğrenerek uygular. |