TR EN

FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP208 FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ 3 3 3 4

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Fermantasyonu tanımlar.
Fermantasyon mikroorganizmalarını tanır.
Fermantasyon proseslerinin kontrolünü gerçekleştirir.
Çeşitli sirke üretim teknolojilerini bilir.
Alkollü içeceklerin üretim teknolojilerini ayırt eder.
Turşu, zeytin, kefir ve boza gibi geleneksel fermente ürünlerin üretim teknolojilerini bilir.