FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GKP208 |
FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ |
3 |
3 |
3 |
4 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Fermantasyonu tanımlar. |
Fermantasyon mikroorganizmalarını tanır. |
Fermantasyon proseslerinin kontrolünü gerçekleştirir. |
Çeşitli sirke üretim teknolojilerini bilir. |
Alkollü içeceklerin üretim teknolojilerini ayırt eder. |
Turşu, zeytin, kefir ve boza gibi geleneksel fermente ürünlerin üretim teknolojilerini bilir. |