TR EN

MUTFAK ÜRÜNLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP106 MUTFAK ÜRÜNLERİ 2 3 2 6

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Dersin amacı; öğrencilerin temel mutfak teknikleri ve ürünleri ile ilgili bilgi verip uygulamasını yaptırmaktır.
İçerik: Bu dersin içeriğinde; temel pastahane teknikleri, talı-tuzlu kurabiye yapımı, çırpılarak hazırlanan hamurlar, tatlı-tuzlu kek yapımı, sütlü tatlılar, ulusal ve uluslararası sütlü tatlı yapımı, şerbetli tatlılar, şerbetli tatlı yapımı, Türk mutfağının genel özellikleri,pilav yapım teknikleri, pilav yapımı, salata ve meze yapımı, Türk mutfağına özgü kebap, et ve sakatat yemeği yapımı, kebap, et ve sakatat yemeği konuları işlenecektir.