TR EN

MUTFAK ÜRÜNLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP106 MUTFAK ÜRÜNLERİ 2 3 2 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Temel pastahane teknikleri Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Talı-tuzlu kurabiye yapımı Gösterip yaptırma
3 Literatür araştırması Çırpılarak hazırlanan hamurlar Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Tatlı-tuzlu kek yapımı Gösterip yaptırma
5 Literatür araştırması Sütlü tatlılar Anlatım, Soru-Cevap
6 Literatür araştırması Ulusal ve uluslararası sütlü tatlı yapımı Gösterip yaptırma
7 Literatür araştırması Şerbetli tatlılar Anlatım, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Şerbetli tatlı yapımı Gösterip yaptırma
10 Literatür araştırması Türk mutfağının genel özellikleri Pilav yapım teknikleri Anlatım, Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Pilav Yapımı Gösterip yaptırma
12 Literatür araştırması Salata ve meze yapımı Anlatım, Soru-Cevap
13 Literatür araştırması Salata ve meze yapımı Gösterip yaptırma
14 Literatür araştırması Türk mutfağına özgü kebap, et ve sakatat yemeği yapımı Anlatım, Soru-Cevap
15 Literatür araştırması Kebap, et ve sakatat yemeği Gösterip yaptırma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -