TR EN

MUTFAK ÜRÜNLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP106 MUTFAK ÜRÜNLERİ 2 3 2 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Mutfak uygulama alanında kullanılan temel kavramları tanımlar.
Temel pastahane teknikleri tanımlar.
Temel pastahane tekniklerini uygular.
Türk mutfağının temel özelliklerini açıklar.
Pilav yapım tekniklerinde kullanılan kavramları tanımlar.
Pilav yapım tekniklerini uygular.
Salata ve meze yapımı ile ilgili teknik kavramları açıklar.
Salata ve meze yapım tekniklerini uygular.
Türk mutfağına özgü kebap,et ve sakatat yemekleri ile ilgili kavramları tanımlar.
Türk mutfağına özgü kebap,et ve sakatat yemekleri ile ilgili teknikleri uygular.