TR EN

GENEL BESLENME DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BSY330 GENEL BESLENME 6 2 2 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Dersin amacı öğrencilere; doğru beslenme yöntemleri ile ilgili elde ettiği bilgileri kullanarak, farklı özelliklere sahip bireylere yönelik temel düzeyde yönlendirme yapabilecek bilgi birikimini kazandırmaktır.
İçerik: Dersin içeriği; Beslenmeye ilişkin kavramlar, beslenmenin önemi, besin öğeleri, yeterli ve dengeli beslenme, beslenmede temel unsurlar, beslenme sorunları, beslenme alışkanlıklarını etkileyen faktörler, tuz, şeker ve yağ kullanımı, farklı özelliklere sahip bireylerde beslenme konularını kapsamaktadır.