GENEL BESLENME DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
BSY330 |
GENEL BESLENME |
6 |
2 |
2 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Beslenme ile ilgili temel kavramları tanımlar. |
Beslenmede karbonhidratlar, yağlar ve proteinlerin önemini açıklar. |
Beslenme sorunlarını ve beslenme alışkanlıklarını etkileyen faktörleri açıklar. |
Doğru beslenme yöntemleri ile ilgili elde ettiği bilgileri kullanarak, farklı özelliklere sahip bireylere yönelik temel düzeyde yönlendirme yapar. |