TR EN

GENEL BESLENME DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BSY330 GENEL BESLENME 6 2 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Beslenmeye ilişkin temel kavramlar beslenmenin önemi, Yeterli ve dengeli beslenme Anlatım ve soru- cevap yöntemi
2 Konuya ilişkin kitap bölümü okuma Besin öğeleri, karbonhidratlar, protein, yağlar ve vitaminler, Anlatım, soru- cevap ve tartışma yöntemi
3 Literatür tarama Beslenmede 4 temel unsur (et grubu, süt grubu, sebze-meyve grubu, tahıl grubu) Anlatım, soru- cevap ve tartışma yöntemi
4 Konuya ilişkin makale okuma Beslenme eğilimleri, beslenme sorunları ve beslenme alışkanlıklarını etkileyen faktörler Anlatım, soru- cevap yöntemi ve tartışma yöntemi
5 Konuya ilişkin kitap bölümü okuma Organik besin öğeleri; su ve mineraller Anlatım ve soru- cevap yöntemi
6 Konuya ilişkin makale okuma Yağ, şeker ve tuz kullanımı Anlatım ve soru- cevap yöntemi
7 Konuyla ilişkili kitap bölümü özet çıkarma Gebelik ve emziklilik döneminde beslenme Anlatım ve soru- cevap yöntemi
8 - ARA SINAV -
9 Konuyla ilişkili kitap bölümü özet çıkarma Bebeklik ve çocukluk döneminde beslenme Anlatım ve soru- cevap yöntemi
10 Konuyla ilişkili makale özeti çıkarma Adolesanlarda beslenme Anlatım, soru- cevap yöntemi ve tartışma yöntemi
11 Konuyla ilişkili kitap bölümü okuma ve özet çıkarma Yaşlılarda beslenme Anlatım, soru- cevap ve tartışma yöntemi
12 Konuyla ilişkili makale okuma Sporcularda beslenme, Aktivite öncesi, esnası ve sonrasında beslenme Anlatım, soru- cevap ve tartışma yöntemi
13 Konuyla ilişkili kitap bölümü okuma Şişmanlık ve zayıflıkta beslenme Anlatım, soru- cevap ve tartışma yöntemi
14 Konuyla ilişkili kitap bölümü okuma Menopoz döneminde beslenme Anlatım, soru- cevap ve tartışma yöntemi
15 Genel tekrar Final sınavına hazırlık Anlatım, soru- cevap ve tartışma yöntemi
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -