TR EN

MUTFAK ORGANİZASYONU DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP103 MUTFAK ORGANİZASYONU 1 3 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Tarihte mutfak gelişimi Anlatım,Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Yiyecek içecek endüstrisinde yer alan başlıca mutfaklar Anlatım,Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Ölçeklerine göre mutfaklar Anlatım,Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Mutfak krokisi üzerine çalışma Gösterip yaptırma
5 Literatür araştırması Yönetim ve yönetici kavramı ve mutfak yönetimi Anlatım,Soru-Cevap
6 Literatür araştırması Organizasyon ve görev tanımları, mutfak organizasyonu Anlatım,Soru-Cevap
7 Literatür araştırması Mutfak personelin görev tanımlarını yapma Personel performansını değerlendirme Anlatım,Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Mutfak bilgisine genel bakış Anlatım,Soru-Cevap
10 Literatür araştırması Mutfak ekipman ve aletleri, mutfak güvenliği Anlatım,Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Mutfakların sahip olduğu özelliklere göre personel ihtiyacı- ekipman ihtiyacı belirleme Anlatım,Soru-Cevap
12 Literatür araştırması Menü tanımı ve Kökeni Anlatım,Soru-Cevap
13 Literatür araştırması Menü türleri Anlatım,Soru-Cevap
14 Literatür araştırması Yiyecek-İçecek Üretim maliyetleri Anlatım,Soru-Cevap
15 Literatür araştırması Mutfak alanında depolamanın önemi, Depo türleri, Stok Kontrolü Standart reçeteler Anlatım,Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -