TR EN

MUTFAK ORGANİZASYONU DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP103 MUTFAK ORGANİZASYONU 1 3 2 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Mutfağın tarihsel gelişimi ile ilgili kavramları tanımlar.
Mutfak yönetimi ile ilgili kavramları tanımlar.
Mutfak organizasyonu ile ilgili kavramları tanımlar.
Mutfakların sahip olduğu ölçekleri tanımlar.
Mutfağın sahip olduğu ölçeğine (büyüklüğüne göre) personel ihtiyacını belirler.
Temel mutfak üretimine ait kavramları tanımlar.
Menü türlerine ait kavramları tanımlar.
Farklı organizasyonlara uygun menü oluşturur.
Yiyecek-İçecek Üretim maliyetleri ve yiyecek döngüsü ile ilgili kavramları tanımlar.