TR EN

MUTFAK ORGANİZASYONU DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP103 MUTFAK ORGANİZASYONU 1 3 2 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı, öğrencilere mutfak yönetimi, organizasyonu, temel mutfak üretim bilgisi, menü çeşitlerini, yiyecek üretim maliyetleri ve yiyecek döngüsü hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
İçerik: Bu dersin içeriğinde; tarihte mutfak gelişimi, yiyecek içecek endüstrisinde yer alan başlıca mutfaklar, ölçeklerine göre mutfaklar, mutfak krokisi üzerine çalışma, yönetim ve yönetici kavramı ve mutfak yönetimi, organizasyon ve görev tanımları, mutfak organizasyonu, mutfak personelin görev tanımlarını yapma,personel performansını değerlendirme, mutfak bilgisine genel bakış, mutfak ekipman ve aletleri, mutfak güvenliği, mutfakların sahip olduğu özelliklere göre personel ihtiyacı- ekipman ihtiyacı belirleme, menü tanımı ve Kökeni, menü türleri, Yiyecek-İçecek Üretim maliyetleri, mutfak alanında depolamanın önemi ,depo türleri,stok kontrolü,standart reçeteler konuları işlenecektir.