TR EN

EKMEK YAPIM TEKNİĞİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP108 EKMEK YAPIM TEKNİĞİ 2 3 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Ekmeğin tarihçesi Ekmek ve üretimindeki temel bileşenleri Anlatım
2 Literatür araştırması Maya ve çeşitleri, Un çeşitleri ve randımanları,tuz ve çeşitleri Anlatım
3 Literatür araştırması Ekmek yapımında kullanılan ekipmanlar Ekmek yoğurma aşamaları Anlatım-Uygulama
4 Literatür araştırması Fransız ekmeği/baget Uygulama
5 Literatür araştırması Fransız ekmeği/brioche Uygulama
6 Literatür araştırması İtalyan ekmeği /focaccia Uygulama
7 Literatür araştırması İngiliz ekmeği /soda Bread Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Hamburger ekmeği Uygulama
10 Literatür araştırması Alman ekmeği Uygulama
11 Literatür araştırması Hint ekmeği Uygulama
12 Literatür araştırması Sarımsaklı ekmek Uygulama
13 Literatür araştırması Artizan ekmek Uygulama
14 Literatür araştırması Ekşi eaya incir cevizli ekmek Uygulama
15 Literatür araştırması Panettone ekmeği Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -