TR EN

EKMEK YAPIM TEKNİĞİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP108 EKMEK YAPIM TEKNİĞİ 2 3 2 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı; hamurun yapısı, bileşenleri ve hazırlama teknikleri konusunda temel bilgiler verilir ve öğrencilerin bunları uygulamaları sağlamaktır.
İçerik: Bu dersin içeriğinde; ekmeğin tarihçesi, ekmek ve üretimindeki temel bileşenleri, maya ve çeşitleri, un çeşitleri ve randımanları,tuz ve çeşitleri, ekmek yapımında kullanılan ekipmanlar, ekmek yoğurma aşamaları, fransız ekmeği/baget, fransız ekmeği/brioche, İtalyan ekmeği /focaccia, İngiliz ekmeği /soda Bread, Hamburger ekmeği, Alman ekmeği, Hint ekmeği, Sarımsaklı ekmek, artizan ekmek, ekşi eaya incir cevizli ekmek, panettone ekmeği konuları işlenecektir.