TR EN

EKMEK YAPIM TEKNİĞİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP108 EKMEK YAPIM TEKNİĞİ 2 3 2 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Ekmeğin tarihçesi hakkında genel bilgiler verilir ve tanımlanır.
Ekmek yapımında kullanılan malzemeleri seçilir ve sıralanır.
Ekmek yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verilerek analiz edilir.
Öğrenciler ekmek çeşitlerini ayırt edebilme ve çıkarımda bulunması gerçekleşir.
Maya çeşitlerine ekmekler yorumlanır.