EKMEK YAPIM TEKNİĞİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
ASP108 |
EKMEK YAPIM TEKNİĞİ |
2 |
3 |
2 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Ekmeğin tarihçesi hakkında genel bilgiler verilir ve tanımlanır. |
Ekmek yapımında kullanılan malzemeleri seçilir ve sıralanır. |
Ekmek yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verilerek analiz edilir. |
Öğrenciler ekmek çeşitlerini ayırt edebilme ve çıkarımda bulunması gerçekleşir. |
Maya çeşitlerine ekmekler yorumlanır. |