TR EN

SOĞUK MUTFAK DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP214 SOĞUK MUTFAK 4 4 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Soğuk mutfağa giriş Anlatım
2 Literatür araştırması Soğuk soslar Anlatım
3 Literatür araştırması Soğuk soslar yapımı Gösterip yaptırma
4 Literatür araştırması Soğuk çorbalar Anlatım
5 Literatür araştırması Soğuk çorba yapımı Gösterip yaptırma
6 Literatür araştırması Dünya mutfağında soğuk mutfak kültürü Anlatım
7 Literatür araştırması Dünya mutfağında soğuk mutfak kültürüne ait reçetelerin uygulanması Gösterip yaptırma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Ders tekrarı Anlatım
10 Literatür araştırması Soğuk ordövrler Anlatım
11 Literatür araştırması Soğuk Ordövr hazırlama Gösterip yaptırma
12 Literatür araştırması Mezeler, salatalar, zeytinyağlılar Anlatım
13 Literatür araştırması Meze, salata, zeytinyağlı yapımı Gösterip yaptırma
14 Literatür araştırması Soğuk büfe Kurulumu Anlatım
15 Literatür araştırması Soğuk büfe menüsü tasarlama ve kurma Gösterip yaptırma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -