Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
ASP214 | SOĞUK MUTFAK | 4 | 4 | 3 | 5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Soğuk mutfak terimlerini tanımlar. |
Soğuk mutfak tekniklerini tanımlar. |
Soğuk soslar yapımında kullanılan teknikleri tanımlar. |
Soğuk sosların yapımını uygular. |
Farklı kültürlere ait soğuk çorba teknikleri ile ilgili kavramları tanımlar. |
Soğuk çorba yapım tekniklerini uygular. |
Meze, salata, soğuk ordövr, zeytinyağlı yemek hazırlama ile ilgili kavramları tanımlar. |
Meze, salata, soğuk ordövr, zeytinyağlı yemek tekniklerini uygular. |
Soğuk büfe menüsü ve kurulumunu tasarlar. |