TR EN

SOĞUK MUTFAK DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP214 SOĞUK MUTFAK 4 4 3 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Soğuk mutfak terimlerini tanımlar.
Soğuk mutfak tekniklerini tanımlar.
Soğuk soslar yapımında kullanılan teknikleri tanımlar.
Soğuk sosların yapımını uygular.
Farklı kültürlere ait soğuk çorba teknikleri ile ilgili kavramları tanımlar.
Soğuk çorba yapım tekniklerini uygular.
Meze, salata, soğuk ordövr, zeytinyağlı yemek hazırlama ile ilgili kavramları tanımlar.
Meze, salata, soğuk ordövr, zeytinyağlı yemek tekniklerini uygular.
Soğuk büfe menüsü ve kurulumunu tasarlar.