TR EN

General Information

Aim of the Program

Uçuş Harekat Yöneticiliği Ana Dalının amacı ulusal ve uluslararası sivil havacılık talepleri ile uçuş emniyet tedbirlerini yerine getirmek amacıyla; emniyetli bir şekilde uçuş harekatını planlayan, uygulayan, uçuş süresince uçuşu takip ve kontrol eden, uçuşun herhangi bir safhasında sorumlu pilotun talebi veya ele ulaşan bilgiler ışığında uçuşun güvenli ve etkin bir şekilde devamını sağlamak için uçuş ekibini bilgilendiren, uçuş hakkındaki bilgilerin gerekli birimlere aktarılması için uçuş akışını izleyen, acil durum bilgilerinin gerekli birimlere iletilmesini sağlayan Uçuş Harekat Uzmanları (Uçuş Dispeçeri) yetiştirmektir.

Target of the Program

Her türlü sivil hava aracının uçuş operasyonunun ulusal ve uluslararası sivil havacılık standartlarına uygun olarak planlanmasını, uygulanmasını, takibini, yönetimini ve kontrolünü sağlamak.

Career Opportunities

Her yıl daha hızlı büyüyen havacılık sektöründe açılan yeni hatlar, uçak sayısının artmasıyla birlikte ihtiyaç durulan harekat yönetici sayısı da her geçen gün artmaktadır. Önümüzdeki yıllarda daha da artması beklenmektedir.

Future of the Department

Uçuş Harekat Yöneticiliği Programı,havacılıkta çalışırken lisans zorunluluğu  bulunan dispeçlik bölümüne dispeç yetiştirmeyi hedefleyen bir bölümdür. Lisans ise iş olanağı ve yüksek maaşlar anlamını taşımaktadır. Pandemi sonrasında hızla ivme kazanan havacılık sektöründe bu bölümün geleceği çok parlaktır. 

Who Should Choose

Uçuş Harekat Yöneticiliğ Programını havacılıkta iyi bir konumda çalışmak isteyen, Türkiye' de ve dünya da geçerli olan dispeç  lisansıyla havacılıkta kariyer yapmak isteyen, iletişim becerisi yüksek, İngilizcesi çok iyi ya da iyi yapmak üzere çalışmaya gönüllü, analitik düşünebilen ve kriz anlarından çözüm oluşturabilecek kişiler tarafından seçilmelidir.

Working Places

Uçuş harekat uzmanı veya uçuş hareket yöneticisi olanlar, tarifeli veya tarifesiz yolcu taşımacılığı yapan havayolları, yük ve posta taşıyan hava taşımacılığı işletmeleri ve havaalanlarında iş imkanı bulabilirler.

 

Programmes allowing Horizontal Transfer

YGS5 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilir.

Programmes allowing Vertical Transfer

Hava Trafik Kontrol- Pilotaj -Havacılık Yönetimi

 

 

STAJ OLANAKLARI

Gelişim Üniversitesi olarak en önemli hedeflerimizden birisi öğrencilerimizin istihdam edilebilirliğini sağlamak ve yüksek nitelikli insan kaynağı olarak yetiştirebilmektir.

Bu hedef doğrultusunda özel sektör ile kurumsal iş birliği çalışmaları yapılarak; öğrencilerimizin, eğitimlerinin belirli aşamalarında özel sektör kuruluşlarında dönemsel çalışmalar yapabilmelerine olanak sağlanmaktadır.

Bu sayede öğrencilerimize teorik bilgilerini pratiğe çevirme olanağı sunmakla birlikte kendilerini hayata ve iş dünyasına daha iyi hazırlama konusunda yardımcı olunmaktadır.

Gelişim Üniversitesi  öğrencilerinin birer dünya vatandaşı olarak niteliklerinin geliştirilmesi ve okurken iş tecrübesi edinebilmelerine yardımcı olabilmek adına, havacılığın önde gelen kuruluşları ile yapılan ikili anlaşmalarla öğrencilerimizin Staj yapmalarına yardımcı olunmaktadır.

Öğrencilerimizin staj yapmış/yapmakta olduğu firma listeleri,

 

  • IFTC(International Flight Training Center)
  • MNG JET
  • MC Havacılık
  • Turkish Aviation Academy
  • TGS(Turkish Ground Services)
  • Pegasus Havayolları
  • Havaş