TR EN

FOREIGN LANGUAGE I (ENG.) PROGRAMME COURSE DESCRIPTION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
YDL101 FOREIGN LANGUAGE I (ENG.) 1 3 3 3

GENERAL INFORMATION

Language of Instruction : İngilizce
Level of the Course Unit : , TYY: + , EQF-LLL: , QF-EHEA:
Type of the Course : Zorunlu
Mode of Delivery of the Course Unit -
Coordinator of the Course Unit
Instructor(s) of the Course Unit
Course Prerequisite No

OBJECTIVES AND CONTENTS

Objectives of the Course Unit: İngilizcenin aktif kullanımına ilişkin bilgi, davranış ve tutumların kazandırılması amaçlanmaktadır.
Contents of the Course Unit: Temel gramer kuralları, kelime bilgisi, okuduğunu anlama, paragraf yazma.

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Belirli-Belirsiz edatları açıklar.
Belirli-Belirsiz edatları yazma becerilerinde kullanır.
Farklı zamanları kullanarak cümle yapıları tasarlar.
Geniş zamanı kullanarak cümle kurar.
Şimdiki zamanı kullanarak cümle kurar.
Geçmiş zamanı kullanarak cümle kurar.

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Video İzleme, Okuma İnsanlarla Tanışma ve Kendini Tanıtma; Sıfatlar Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
2 Video İzleme, Okuma Aile Hakkında Konuşmak; Olmak/ Bu-Şu/ Bunlar-Şunlar Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
3 Video İzleme, Okuma Meslekler; Özne Zamirleri- İyelik Sıfatları Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
4 Video İzleme, Okuma Ülkeler, Milletler, İngilizce Alfabe ve Rakamlar; Tekil-Çoğul Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
5 Video İzleme, Okuma Günlük rutinler; Geniş Zaman, Sıklık Zarfları Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
6 Video İzleme, Okuma Kişileri ve Vücut Parçalarını Açıklama; Şimdiki Gelecek Zaman Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
7 Video İzleme, Okuma Belirli ve Belirsiz Edatlar; Bir- sıfatsız Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
8 - ARA SINAV -
9 Video İzleme, Okuma Genel Tekrar Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
10 Video İzleme, Okuma Yiyecek ve İçecekler, Tarif Vermek; Sayılabilir ve Sayılamayan İsimler Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
11 Video İzleme, Okuma Miktar Açıklamaları; Bazı- biraz, ne kadar. Miktar Belirleyiciler; biraz, az, çok, fazla, Tarif Vermek Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
12 Video İzleme, Okuma Basit Geçmiş Zaman Fiili; Geçmiş Zaman Kipleri Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
13 Video İzleme, Okuma Düzenli ve Düzensiz Fiillerle Basit Geçmiş Zaman Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
14 Video İzleme, Okuma Geçmiş Zamanda Alışkanlıklarla Alıştırma Yapmak Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
15 Video İzleme, Okuma Genel Tekrar Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Seligson, P. (2009). Richmond essential english course elementary-2. Richmond Publishing.
Walker, E., Elsworth, S. (2000). Grammar practice for elementary students. Longman Press.
Meriç, D. (2018). İngilizce günlük konuşmalar. Fono Kurumu yayınları.

ASSESSMENT

Assessment & Grading of In-Term Activities Number of Activities Degree of Contribution (%) Description
Level of Contribution
0 1 2 3 4 5

CONTRIBUTION OF THE COURSE UNIT TO THE PROGRAMME LEARNING OUTCOMES

KNOWLEDGE

Theoretical

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Can define basic concepts about gastronomy.
1
2
Can interpret basic concepts, study areas and approaches related to the field.
0

KNOWLEDGE

Factual

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Can relate the information and facts about the field to the social sciences such as Law, Sociology, Philosophy and Economy.
0
2
Can compare national and international cuisines in terms of similarities and differences.
0

SKILLS

Cognitive

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Can analyze the eating and drinking art, the related systems and structures.
0
2
Can prepare technical infrastructure and contents of the culinary activies.
0

SKILLS

Practical

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Can apply theoretical knowledge about food science into the field of gastronomy.
0
2
Can collaborate with the shareholders to present new challenging ideas and products for the market.
0
3
Can integrate basic cooking techniques and product preparation principles into today's technology.
0
4
Can plan the work schedule and workflow in food and beverage enterprises.
0

OCCUPATIONAL

Autonomy & Responsibility

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Can calculate costing in the food and beverage facilities.
0
2
Can carry out management theories, recruitment and evaluation processes effectively in the food and beverage business.
0
3
Can organize national and international competitions and fairs.
0

OCCUPATIONAL

Learning to Learn

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Can examine developments, changes and innovations in the field by acceptng lifelong learning as a principle.
0
2
Can find planning, executioning and editing mistakes systematicly related to his field.
0

OCCUPATIONAL

Communication & Social

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Can express his/her ideas verbally and orally by using presentation and communication techniques.
1
2
Can organize all gastronomy-related activities.
0

OCCUPATIONAL

Occupational and/or Vocational

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Can interpret ethical values and legal regulations according to the codexes.
0
2
Can design communial and social pojects using historical, cultural and geographical values.
0
3
Can perform scientific researche and study using knowledge and skills related to his field.
0

WORKLOAD & ECTS CREDITS OF THE COURSE UNIT

Workload for Learning & Teaching Activities

Type of the Learning Activites Learning Activities (# of week) Duration (hours, h) Workload (h)
Ders 14 3 42
Derse Ön Hazırlık ve Ders Sonrası Pekiştirme 13 2 26
Arazi Çalışması 0 0 0
Grup Çalışması / Ödevi 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Okuma 0 0 0
Ödev 0 0 0
Proje Hazırlama 0 0 0
Seminer 0 0 0
Staj 0 0 0
Teknik Gezi 0 0 0
Web Tab. Öğrenme 0 0 0
Uygulama 0 0 0
Yerinde Uygulama 0 0 0
Mesleki Faaliyet 0 0 0
Sosyal Faaliyet 0 0 0
Tez Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Rapor Yazma 0 0 0
Final Sınavı 1 1 1
Final Sınavı Hazırlığı 1 4 4
Ara Sınav 1 1 1
Ara Sınav Hazırlığı 1 3 3
Kısa Sınav 0 0 0
Kısa Sınav Hazırlığı 0 0 0
TOPLAM 31 0 77
Total Workload of the Course Unit 77
Workload (h) / 25.5 3
ECTS Credits allocated for the Course Unit 3,0