Code | Name of the Course Unit | Semester | In-Class Hours (T+P) | Credit | ECTS Credit |
---|---|---|---|---|---|
BEY345E | NUTRITIONAL THERAPY AND PRACTICES IN ADULT DISEASES I | 5 | 4 | 3 | 5 |
Objectives and Contents |
|
---|---|
Objectives: | Değişik klinik patolojik durumlara göre anemnez bilgilerinin alınarak kişiye özel tıbbi beslenme tedavilerini uyarlamaya ilişkin bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Content: | Beslenme-sağlık ilişkisi, klinik çalışmalarda diyetisyenin görev ve yetkileri, beslenme durumunun saptanması, diyet planlama ilkeleri, şişmanlık, zayıflık, yeme bozuklukları, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, hipertansiyon, sindirim sistemi hastalıkları, karaciğer, safra kesesi ve pankreas hastalıkları, inflamasyon ve enfeksiyon hastalıkları, hareket sistemi hastalıkları . |