TR EN

Aim and Objectives

Aim of the Program

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı Türk ve Dünya mutfakları kültür ve uygulamaları temelinde gıda, sanat, turizm, tasarım, mühendislik, antropoloji, tarım, dijital medya gibi multidisipliner alanlar ile öğrencilere bilgi beceri ve yetkinlik kazandırmaktır. Akredite olan bölümümüz mutfaktan işletmeye giden her aşamayı  sürdürülebilir teknoloji ve tekniklerlerle  uzman akademik kadro eşliğinde öğrenciye aktarmaktadır. Gıda hijyeni ve güvenliği gibi temel kalite kriterlerini güncel trend ve mutfak akımlarını gastronomideki yaklaşım ve felsefeleri akademik seviyede araştırmak, özellikle Türk mutfak kültürünü uluslararası arenada tanıtmak ve ileriye taşımak, rekabet edebilecek düzeyde geleceğin söz sahibi, başarılı ve lider şeflerini, yöneticilerini ve alanında uzman bireyleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Objectives of the Program

Gelişim’de yetişmiş, değişimi ve gelişimi hayatının vazgeçilmez unsuru olarak gören, işini yaparken fark yaratan, çözüm odaklı, ekip çalışmasına inanan, lider ruhlu, gastronomi alanına bilimsel yaklaşan, mesleğinin felsefesine hâkim, topluma ve çevresine duyarlı, yaratıcı ve özgün düşünce yapısına sahip, Türk ve Dünya mutfakları ile farklı yeme-içme kültürlerini bilen nitelikli gastronomi uzmanları yetiştirmektir.